inflație Argentina

Analiștii economici din Argentina estimează într-un sondaj lunar publicat de banca centrală că anul acesta inflația în această țară va ajunge la 95 %, relatează agenția Reuters, citată de spotmedia.ro. Statul din America Latină se confruntă cu o criză economică de durată, care a dus la creșterea semnificativă a prețurilor.

Se prognozează că majorarea prețurilor la bunurile de consum va continua cu 4,8 % față de luna precedentă. Statisticile economice arată că inflația argentiniană a crescut cu 6,5 % în luna august față de iulie anul curent.

Criza din Argentina s-ar putea concretiza într-o inflație de 84 % în 2023, iar în 2024 se estimează o scădere la 63 %, conform sondajului.

Specialiștii în economie participanți la cercetarea inițiată de banca centrală sunt vag optimiști în privința creșterii economice a Argentinei în acest an, la un procent de 3,6 %, în ascensiune cu doar 0,2 puncte procentuale comparativ cu prognozele din sondajul de luna trecută.

Statul cu a treia mare economie din America Latină este afectat de multă vreme de o inflație ridicată, care a fost amplificată de efectele războiului dintre Rusia și Ucraina.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.