Bitcoin

Criptomoneda principală Bitcoin a reușit să întreacă moving average/MA (media mobilă) pe 50 de zile pentru prima dată din luna noiembrie 2021, ajungând la 42.800 de dolari într-un moment al zilei de 7 februarie. Acest indicator este unul tehnic, care este foarte relevant pentru piață.

Investitorii devin mai optimiști

Urmărind cu interes parcursul Bitcoin din ultimele luni și sperând într-o revenire a criptomonedei, investitorii au parte acum de o gură de aer proaspăt. Odată cu această veste, ei sunt mai optimiști în privința unei potențiale recuperări a acestei monede digitale.

Luni, la ora 15:10, Bitcoin se aprecia cu 2,9%, la 42.750 de dolari, după ce și vineri a avut o dinamică pozitivă. Vineri, parcursul a fost influențat de publicarea unui document în SUA privind forța de muncă și după raportarea rezultatelor Amazon, comparativ cu trimestrul patru din 2021, compania ajungând la o valoare de piață de 1.700 de miliarde de dolari. Se pare că, în ultimele luni, evoluția Bitcoin și cea a acțiunilor americane au mers „umăr la umăr”.

De ce este acest indicator unul important

În funcție de media mobilă – moving average/MA – investitorii din sfera crypto fac de foarte multe ori tranzacții. Ei monitorizează acest indicator cu mare atenție, iar de data aceasta, dinamica sa pozitivă îi face să se aștepte la un potențial raliu al monedei. Mulți dintre ei consideră această dinamică pozitivă din weekend și de la începutul săptămânii un semn bun că Bitcoin ar părăsi traseul din ultimele luni, când a fost într-o scădere constantă, și s-ar îndrepta către o nouă perioadă de creștere.

Investitorii consideră că menținerea mediei mobile pe 50 de zile este un semn bun, pentru că este, de obicei, un impuls pentru creșterile ulterioare. Așteptările optimiste din piață dau ca previziuni pe termen foarte scurt că moneda ar putea trece pragul de 47.000 de dolari. Realitatea din SUA îi poate contrazice însă. Inflația de aici este un factor decisiv în contextul actual al pieței criptomonedelor.

Nu toți analiștii prevăd o creștere în zona crypto

Dacă unii dintre specialiștii de pe piața monedelor digitale disting o posibilă creștere a Bitcoin în perioada următoare, alții sunt de părere că piața va avea de suferit din cauza majorării ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală SUA, care ar urma să-i convingă pe investitori să se distanțeze puțin de activele de risc și să ia în considerare companiile de energie și băncile.

Dacă 2021 a fost un an al maximelor istorice atinse de Bitcoin în mai multe rânduri, în acest an criptomoneda principală este ancorată în universul investițiilor. Evoluția sa este, potrivit experților financiari, influențată de știrile macroeconomice. Dacă investitorii se vor baza pe ideea că Bitcoin este o metodă de protecție împotriva inflației, este posibil să fie infuzii în Bitcoin de pe alte piețe. În plus, dacă vor fi știri care vor avea această criptomonedă într-o lumină pozitivă, cel mai probabil mulți cumpărători vor fi atrași de ea, ceea ce înseamnă că prețul său ar putea crește.

Creșteri pentru principalele criptomonede

De la începutul anului, Bitcoin se află pe minus cu 7,5%. La momentul la care se redactează această știre prețul său este de 45,235 de dolari, în creștere cu 5,46%. A doua criptomonedă importantă, Ethereum are un preț de 3.214 dolari, în creștere cu 3,66%. Creșteri înregistrează și Binance Coin (443.55 dolari, în urcare cu 3.75%), XRP, Cardano și Solana.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.