închirierile în regim hotelier
Cu o creștere de 28% față de anul trecut, orașul găzduiește acum 4745 de proprietăți listate pe Airbnb. Dar cum stăm la capitolul rentabilitate?

Structura proprietăților:

  • 74% sunt cu o cameră
    21% cu 2 camere
    4% cu 3 camere
    1% cu 4 camere
    1% cu 5 sau mai multe camere

Majoritatea, adică 91%, sunt închiriate ca apartamente întregi, în timp ce 8% sunt camere private și doar 1% camere comune, de tip hostel.

Ocuparea și veniturile: Rata medie de ocupare este de 59%, în scădere cu 6% față de 2022. Ianuarie și August sunt lunile cu cea mai slabă ocupare, având o rată de 54%, în timp ce Octombrie se bucură de cea mai mare, cu 71%. În ceea ce privește veniturile, luna Mai și Octombrie sunt cele mai profitabile, cu o medie de 3900 lei/lună, în timp ce Ianuarie și August aduc cele mai mici venituri, cu o medie de 3200 lei/lună.

Tarifele de cazare: Media pentru o noapte de cazare este de 236 lei, în creștere cu 10% față de 2022. Cele mai mici tarife se înregistrează în Noiembrie, Ianuarie și August, cu 230 lei, iar cele mai mari în Iunie, cu 250 lei.

Dotările cele mai căutate: În București, turiștii caută în special apartamente cu wifi, bucătărie utilată, aer condiționat, încălzire centralizată, mașină de spalat și parcare. Cu toate acestea, doar 40% dintre clienți solicită parcare pentru rezervările lor.

Concluzie: Bucureștiul rămâne unul dintre cele mai atractive orașe din România pentru închirierile în regim hotelier, datorită unei combinații de factori precum prețurile la apartamente, numărul de rezervări posibile și diversitatea clienților. Cu toate acestea, nu orice proprietate este potrivită pentru acest tip de închiriere. Este esențial să se evalueze corect zona, tipul de apartament și să se aibă o strategie bine pusă la punct pentru a maximiza profiturile și a evita neplăcerile Alegerea dintre închirierea pe termen lung și cea în regim hotelier depinde de fiecare proprietar și de obiectivele sale financiare.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.