serviciile de piață

Conform Institutului Național de Statistică (INS), serviciile de piață destinate întreprinderilor a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16,3% în serie brută și cu 14,9% în serie ajustată, în primul semestru al anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Această creștere este influențată de evoluţia cifrei de afaceri din alte activități, cum ar fi: „activități de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe (+28,6%), activități de servicii informatice și în tehnologia informației (+23,4%), activități de transporturi (+16,8%), alte servicii furnizate, în principal, întreprinderilor (+15,4%) și activitățile de comunicaţii (+7,3%).

Față de luna anterioară, cifra de afaceri înregistrată în luna iunie, serie brută, din acest sector a evoluat, în termeni nominali, cu 7,2%. Acest lucru s-a întâmplat cu toate că cifra de afaceri a activităţilor de comunicaţii a scăzut cu 0,7%, deoarece celelalte domenii fie au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri, fie au rămas la același nivel. În schimb, în serie ajustată, creșterea a fost de puțin peste două procente.

Comparativ cu luna iunie a anului trecut, această cifră de afaceri a înregistrat o creștere de 26,1% în serie brută și cu 25,2% în serie ajustată, lucru datorat creșterii cifrelor de afaceri din activitățile de producție cinematografică, video, programe Tv, difuzarea și transmiterea acestora (48,3%), servicii informatice și în tehnologia informațiilor, activități de transport, precum și alte tipuri de servicii prestate întreprinderilor.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.