tarife servicii de curierat

Negocierea tarifului cu firma de curierat este foarte importantă pentru a beneficia de serviciile acesteia la un preț avantajos. Sunt câteva strategii care pot fi vizate în îndeplinirea obiectivului, strategii care vor fi prezentate în cele ce urmează.

Să presupunem că o anumită afacere activează în comerțul electronic, iar factorii de decizie au hotărât că livrarea produselor prin intermediul unei societăți de curierat este mai avantajoasă decât investiția într-o flotă proprie. Primul pas va fi ca firma să contacteze mai multe firme de livrări și să obțină toate detaliile necesare. Firmele de curierat nu prezintă în văzul tuturor o listă de prețuri pe care o aplică pentru parteneri și de aceea este necesar ca tarifele să fie negociate cu fiecare firmă în parte, prezentându-se specificațiile procesului de vânzare.

Firmele de curierat au în general o strategie proprie de tarifare care ține cont de specificul trimiterilor – în cazul plicurilor este evident că prețul va fi mai mic decât cel al coletelor, la fel ca în cazul expedițiilor cu condiții speciale de depozitare (produse fragile), care necesită o atenție sporită. Așadar, nu contează neapărat tipul clientului, adică dacă este vorba de un IMM, startup sau de o firmă mare, ci este important pentru tarifare ce livrează acesta.

Companiile de curierat sunt uneori flexibile în schimbarea temporară a tarifelor, față de cele stabilite de la bun început. Spre exemplu, în cazul perioadei de reduceri Black Friday, când un magazin are vânzări mult mai mari comparativ cu restul anului, se poate negocia o ofertă astfel încât procesul să fie avantajos de ambele părți.

Desigur că tarifele variază și în funcție de volumul expedierilor. Firmele de curierat acordă discounturi dacă volumele sunt mai mari.

Platformele de intermediere, o soluție eficientă pentru un preț avantajos

O altă soluție sunt platformele de intermediere, cum este www.LivrariOnline.ro. Prin intermediul acestora, se pot contracta serviciile unei firme de curierat, dar în condițiile unui tarif avantajos, care nu poate fi obținut altfel prea ușor de firmele mici.

O astfel de platformă gestionează serviciile de curierat și plățile de tip ramburs care pun în legătură magazinele online din țară cu prestatorii de servicii de curierat care sunt înregistrați în sistem. Proprietarii de magazine virtuale pot monitoriza într-un mod rapid, eficient și automatizat atât comenzile, cât și operațiunile logistice de curierat sau încasările ramburs pentru comenzile din site. Curierii parteneri oferă prin această platformă prețuri competitive tuturor magazinelor online. Integrarea este rapidă și gratuită în cazul celor mai populare platforme de e-commerce.

În concluzie, magazinele online care integrează această platformă vor beneficia de tarife competitive în privința serviciilor de curierat, precum și de integrarea metodei de plată ramburs în site-ul respectiv, pentru a putea fi gestionat simplu, în timp real activitatea înregistrată de propriii clienți sau statusul și istoricul livrărilor.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.