Ledger Nano S

Investitorii în crypto sau cei care plănuiesc să plaseze bani în acest tip de monede pot fi interesați cu privire la portofelele hardware disponibile și la avantajele pe care le presupune utilizarea lor. În acest articol, vei putea afla mai multe despre Ledger Nano S, un portofel hardware remarcabil prin nivelul de securitate, oferit atât utilizatorilor, cât și criptomonedelor stocate. În plus, acesta susține numeroase criptomonede.

Cumpara Acum un Ledger Nano S, direct de la producator – https://shop.ledger.com/

Portofelul hardware, nivel înalt de siguranță pentru stocarea criptovalutelor

Wallet-urile de tip hardware sunt renumite pentru nivelul înalt de siguranță în stocarea criptovalutelor, inclusiv Bitcoin, care este cea mai populară monedă din categoria criptoactivelor. Principiul din spatele acestor dispozitive este de a stoca cheia privată și semnăturile tranzacțiilor Bitcoin offline, ceea ce înseamnă că un potențial viitor atac este aproape imposibil, datorită siguranței pe care o implică folosirea unui wallet hardware.

Prin folosirea unui dispozitiv suplimentar, majoritatea wallet-urilor hardware sporesc siguranța unor procese, cum ar fi verificarea semnăturii aferente unei tranzacții. De aceea, portofelul nu este în pericol dacă un atacator îți intră în computer, tocmai pentru că nu are acces la dispozitivul fizic conectat.

Ledger oferă soluții de securitate pentru criptomonede și aplicații blockchain

Fondat în 2014, Ledger și-a atribuit un rol important în furnizarea de soluții ce privesc securitatea și infrastructura criptomonedelor, dar și a aplicațiilor blockchain. Peste 130 de specialiști își desfășoară activitatea în cadrul companiei, care își are sediul la Paris. Ledger are birouri în San Francisco și o unitate de producție în Franța.

Soluțiile pe care Ledger le dezvoltă vizează și persoanele fizice, dar și companiile care doresc să își protejeze mai bine criptovalutele, iar wallet-ul hardware conceput de această companie marchează și cel mai popular produs din portofoliul său, care a fost comercializat în mai mult de 150 de țări. În cadrul mai multor runde de finanțare, patru la număr, Ledger a reușit să strângă peste 85 de milioane de dolari.

Ledger Nano S, portofel hardware compact și rezistent

Ca și trăsături estetice, portofelul Ledger Nano S se remarcă prin dimensiunile mici. Pe lângă faptul că este compact, acest wallet hardware prezintă o rezistență sporită, datorită cadrului metalic cu care este prevăzut. Îl poți purta cu tine oriunde, deoarece încape lejer în buzunar.

Cât despre principiul de funcționare, acesta este similar cu al altor portofele din aceeași categorie. După ce ai achiziționat portofelul hardware și l-ai conectat la calculator pentru a îl configura, vei observa că poți diminua riscul unui acces nedorit prin setarea unui PIN. După aceea, o să primești un seed format din 24 de cuvinte. Acest seed (o frază) are rolul cheii private. Această cheie privată îți permite să fii unicul utilizator cu acces la fonduri.

Cheia privată trebuie păstrată în siguranță

Seed-ul pe care l-ai primit în configurarea wallet-ului hardware trebuie notat într-un loc sigur. Nu îl stoca în calculator sau într-un loc vulnerabil, pentru că seed-ul ar fi compromis, adică alții și-ar putea da seama că este vorba despre o cheie de acces la Bitcoin. Poți lua în considerare notarea cuvintelor din fraza primită folosind un instrument Cryptosteel.

Revenind la caracteristicile wallet-ului hardware Ledger Nano S, trebuie să mai știi că dispozitivul se manevrează ușor, având două butoane, iar configurarea se face în doar câteva minute. Cea mai importantă etapă este cea în care îți notezi seed-ul primit. Pentru configurarea inițială, va trebui să folosești un calculator. Dacă al doilea dispozitiv pe care îl folosești este infestat, seed-ul este mult mai vulnerabil în fața hackerilor. Din acest motiv, seed-ul este afișat pe monitorul compact al portofelului hardware, astfel încât cuvintele să fie vizibile doar ție.

După ce ai configurat dispozitivul, va rămâne instalată Ledger Live, aplicația care îți permite să te conectezi la portofel pentru a face transfer de criptomonede. Utilizarea și configurarea inițială a acestui portofel hardware este simplă, așa că nu ai nevoie de manual de instrucțiuni, aceste procese fiind intuitive.

Criptomonede care pot fi stocate pe Ledger Nano S

Ledger Nano S poate susține un număr impresionant de criptomonede, de peste 1.000. Între monedele care au cea mai mare susținere se numără, desigur, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) și multe altele. Acest portofel hardware se remarcă pe piața de profil și prin prețul său accesibil, de aproximativ 60 de dolari, ceea ce l-a făcut să câștige teren în fața altor hardware wallets.

Vrei sa cumperi un Ledger Nano S? Click Aici – https://shop.ledger.com/

TREZOR, concurentul principal al lui Ledger Nano S

Unul dintre dispozitivele care se află în concurență directă cu Ledger Nano S este TREZOR One. Cele două portofele hardware sunt relativ similare din perspectiva a ceea ce oferă. În materie de design, Ledger câștigă un plus în fața lui TREZOR – ambele sunt mici și pot fi transportate cu ușurință în buzunar, însă Ledger Nano S are dimensiuni ceva mai mici decât concurentul său și este prevăzut cu un cadru metalic mai durabil.

Un alt avantaj al portofelului hardware Ledger Nano S este că nu are nevoie să utilizeze un wallet de la un terț pentru a susține anumite criptomonede, ceea ce se întâmplă în cazul lui TREZOR, deoarece interfața sa nu are suport direct pentru destul de multe criptomonede.

Comparate din perspectiva securității pe care o oferă, ambele portofele hardware asigură același nivel de siguranță. O altă similaritate este aceea că ambele au ecran integrat și că sunt ușor de utilizat, fără a fi nevoie să ai experiență în folosirea unor astfel de instrumente.

Din punct de vedere al reputației, ambele companii sunt prezente pe piață de multă vreme, încă din 2014. Ambele s-au remarcat prin serviciul oferit clienților și prin stabilitate, câștigând notorietate în industrie. Cât despre preț, Ledger Nano S este mai accesibil decât TREZOR, prețul acestuia din urmă situându-se în jurul sumei de 80 de dolari.

Deci, se poate spune că Ledger Nano S este mai avantajos față de concurentul său prin design și preț, iar TREZOR se remarcă prin notorietatea pe care o are în comunitatea crypto. Pe lângă acestea, poți lua în calcul suportul pentru monede atunci când vrei să faci o alegere inspirată între cele două instrumente.

Informații utile despre Ledger Nano S

Una dintre curiozitățile principale ale entuziaștilor crypto cu privire la Ledger Nano S este privitoare la șansele ca acest portofel hardware să fie atacat de hackeri. Momentan, nu au fost înregistrate astfel de raportări. Una dintre metodele pe care infractorii cibernetici o folosesc cu precădere este cea a trimiterii unui seed compromis, în ideea de a fura criptomonede din portofelul utilizatorului. Criptomonedele aflate pe Ledger Nano S sunt în siguranță dacă păstrezi seed-ul în poziție offline și ascuns undeva unde nimeni în afară de tine nu are acces.

Alt lucru care te-ar putea interesa despre Ledger Nano S este modul de transfer al Bitcoin în portofelul hardware. În primă fază, va trebui să conectezi instrumentul la calculator și să accesezi programul Ledger Live. Ulterior, alege Bitcoin pe dispozitivul Ledger și introdu codul PIN dacă este necesar. Următorul pas este accesarea secțiunii de primire din programul Ledger Live, unde vei putea vedea adresa ta Bitcoin, pe care vei trimite criptomonedele.

Wallet-ul nu trebuie să fie neapărat online ca să primești monedele, având oricând posibilitatea de a transfera criptomonede în portofel dacă îți cunoști adresa Bitcoin. Important de menționat este și faptul că Ledger Nano S nu poate fi utilizat cu telefonul mobil. În acest caz, te poți orienta către Ledger Nano X, care integrează funcția Bluetooth pentru conectivitate la telefoanele mobile.

Cumpara Acum un Ledger Nano S, la Cel Mai Bun Pret – https://shop.ledger.com/

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.