Elrond Network

Banca Națională a României (BNR) a aprobat, în premieră pe piața locală, o tranzacție prin care Elrond Network (EGLD), o firmă blockchain, a achiziționat Capital Financial Services (Twispay). Aceasta din urmă este o companie locală ce deține prima licență e-money din România.

Ce va face Elrond în urma acestei achiziții

Scopul principal al companiei de blockchain Elrond este ca, în urma acestei achiziții, să poată implementa licența e-money a Twispay, pentru a emite stablecoins ce pot fi utilizate în Uniunea Europeană.

Într-un comunicat de presă în care anunță aprobarea de către BNR a tranzacției, Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network a explicat ce va aduce acest eveniment pe piața financiară. Mincu a menționat că această decizie istorică a BNR deschide o cale pentru cetățenii din UE, dar și pentru cei din toată lumea de a avea beneficii din transferurile de valoare ce sunt instantanee, la o fracțiune din costurile curente „cu multiple avantaje suplimentare aduse de un sistem care asigură transparență și disponibilitate în orice moment”.

Decizie istorică a BNR

Banca Națională a României a dat undă verde acestei achiziții din industria blockchain și a autorizat start-up-ul Elrond să cumpere această platformă de procesare a plăților.

Tranzacția a fost anunțată inițial în luna octombrie, când cei de la Elrond Network au spus că mutarea va crea pentru companie posibilitatea de a oferi conturi IBAN și carduri preplătite, dar și procesarea unor plăți cu moneda electronică reglementată.

Prin această achiziție, se va face transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services, lucru care le va permite celor de la Elrond să le acorde utilizatorilor accesul la servicii financiare care sunt în conformitate cu reglementările în vigoare din România și din Uniunea Europeană.

O punte de legătură între crypto și finanțele tradiționale

Joi, la momentul anunțului, reprezentanții cumpărătorului au spus că Elrond a făcut prima mutare strategică în stabilirea unei punți de legătură între crypto și finanțele tradiționale în momentul în care a anunțat achiziția Twispay, având în vedere că platforma respectivă poate opera în întreg spațiul EEA (al Uniunii Europene, al Norvegiei, Islandei și Liechtensteinului), după cum prevăd procedurile pașaportului european.

Partenerii Elrond Network în această tranzacție au fost cei de la Deloitte, pentru partea financiară și taxe, iar de partea de consiliere juridică s-a ocupat Reff & Associates Deloitte Legal.

Această achiziție este menită să asigure, împreună cu tot ecosistemul blockchain deja construit, o poziționare superioară în contextul reglementărilor UE ce se pregătesc în domeniul activelor digitale și al criptomonedelor.

Elrond Network a anunțat și achiziționarea Utrust

Elrond Network a mai anunțat la începutul acestui an încă o tranzacție importantă, respectiv cea a Utrust din Portugalia, procesatorul de plăți crypto.

Prin această achiziție, românii au vizat două obiective: plăți mai rapide, mai sigure și mai ieftine, iar al doilea obiectiv a fost produsul „Merchant Yield”, ce vizează transformarea serviciilor de procesare de plăți din cheltuială pentru comercianți, în sursă de venit. În acest fel, compania a dorit să atragă mai mulți comercianți. Tehnologia a permis, printre altele, achiziția cu monede digitale în piața imobiliară din România.

Cine este Elrond

Elrond Network a fost înființat în 2017 la Sibiu, fiind proiectul fraților Beniamin și Lucian Mincu, împreună cu antreprenorul Lucian Todea, cunoscut pentru diverse proiecte de succes, precum SmartBill, ITNT sau TypingDNA. Misiunea acestei echipe a fost să construiască o infrastructură blockchain mult mai eficientă. Moneda ce guvernează blockchainul este Elrond (EGLD), criptomoneda 100% românească.

Elrond este prima companie din România care a reușit să intre în top 50 mondial în privința capitalizării de piață. Această criptomonedă a devenit cunoscută în perioada martie-iulie 2020, când a înregistrat o creștere spectaculoasă a valorii, de 5000%.

Similar cu Bitcoin sau Ethereum, Elrond este un blockchain foarte performant ce oferă viteze de rețea foarte rapide, și care este capabil să susțină până la 15.000 de tranzacții pe secundă. În plus, Elrond a fost creat pentru a fi user-friendly, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat de către toți doritorii, prin site-ul companiei, dar și prin platforma Maiar Exchange. De asemenea, printre proiectele Elrond se mai numără și un marketplace de NFT-uri, unde s-au lansat proiecte populare pe piață, ca Strămoși sau Subcarpați OG.

La momentul redactării articolului, prețul Elrond este de 673,16 RON, în creștere cu 9,79% în 24 de ore.

Cine este Twispay

Twispay – Capital Financial Services este o instituție financiară licențiată de BNR. Compania a dezvoltat un serviciu financiar puternic, ușor de integrat și care oferă posibilitatea procesării plăților în orice monedă în întreaga lume, indiferent de metoda de plată. Este membru principal al Visa și Mastercard, adică participă în mod direct la emiterea de carduri, având permisiunea de a achiziționa și comercianți.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.