Raport Deloitte

Până în 2023, mai puțin de o treime din funcțiile de conducere ale companiilor care activează în domeniul financiar vor fi ocupate de femei, după cum se arată în ultimul raport Deloitte „Leadership, representation and gender equity in financial services”. Deși numărul de femei care vor ocupa poziții de conducere va înregistra o ușoară creștere, procentul tot se situează sub nivelul de paritate.

Numărul femeilor în poziții de conducere va crește cu 4% până în 2030

Chiar dacă procentul de femei care vor ocupa poziții de conducere va crește ușor în următorii ani, tot nu este suficient pentru a atinge ponderea de 30% – nivelul de reprezentare care poate genera schimbare în cadrul unui grup mai larg. Creșterea se va aplica și în sectorul financiar.

Companiile trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a gestiona decalajul dintre personalul feminim care face parte din echipa de top management și personalul feminim care ocupă poziții de manager de nivel inferior. În caz contrar, această diferență s-ar putea mări la 14% în 2030, după cum arată același raport.

Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România, menționează faptul că ocuparea funcțiilor de top de către femei reprezintă deopotrivă o sursă de inspirație și o sursă a efectului de multiplicare. Aceasta sugerează că organizațiile pot lua măsuri în ceea ce privește diversitatea în funcțiile de vârf din cadrul companiei, precizând că în Europa, analizele Deloitte arată că promovarea unei femei în cadrul echipei de management de top corespunde cu promovare a alte trei femei în funcții de manageri, ceea ce înseamnă forță de muncă diversă.

Sistemul de lucru hibrid ar putea influența negativ ocuparea și menținerea pozițiilor de leadership de către femei

O modalitate prin care companiile din sectorul financiar ar putea să se asigure că femeile ocupă și mențin poziții de leadership ar putea fi gestionarea sistemului de lucru hibrid. Deloitte sugerează că femeile ar putea întâmpina dificultăți referitor la îngrijirea copiilor sau în avansarea profesională, în condițiile în care ar trebui să revină cu normă întreagă la birou sau în sistem hibrid.

Ținând cont că peste 40% dintre femei renunță la job după ce au un copil, programele de relansare a carierei ar putea fi o soluție prin care acestea să își păstreze pozițiile ocupate și să nu își întrerupă cariera.

Analiza Deloitte a fost realizată în parteneriat cu 100 Women in Finance, organizație care sprijină femeile din industria financiară. La baza raportului se află date publice din cadrul a peste o sută de instituții din domeniul financiar din SUA. În 2012, Deloitte lansa în România o inițiativă globală de conectare a femeilor din mediul de afaceri, anume programul SheXO Club. În cadrul acestei comunități, se abordează domenii precum economia, leadership-ul, afaceri și se împărtășesc bune practici ce vizează incluziunea și diversitatea.

Statele UE au convenit asupra faptului că trebuie să existe echilibru de gen în funcțiile de conducere din companii

Guvernele statelor membre ale UE și-au arătat susținerea față de ideea potrivit căreia firmele trebuie să angajeze mai multe femei în funcțiile de conducere. De altfel, UE a hotărât ca până în 2027 firmele să aibă cel puțin 40% femei angajate pe roluri non-executive sau 33% femei în funcții de conducere. Este nevoie ca propunerea să ajungă în Parlamentul European pentru a primi aprobarea finală.

Dacă este aprobată, această lege ar urma să vizeze societățile care sunt cotate la bursă sau firmele care au cel puțin 250 de angajați. De altfel, ar urma să existe și sancțiuni pentru companiile care nu respectă cerințele impuse de legislația europeană.

Decalajul dintre bărbați și femei pe piața muncii a crescut și mai mult din cauza pandemiei. Pentru a reduce această diferență, ar putea fi necesare decenii, mai ales că multe dintre femei renunță la carieră odată ce devin mame. Estimările raportului PwC „Women in Work Index” sugerează că ar putea dura 33 de ani pentru ca rata de participare a femeilor la forța de muncă să o ajungă pe cea a bărbaților.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.