Cyscale

Un startup românesc a obținut finanțare de tip seed de 3 milioane de euro, pe care îi va investi în dezvoltarea echipei și a produsului, precum și în dezvoltarea companiei la nivel internațional. Este vorba despre Cyscale, startup care oferă soluții software de protecție a datelor și aplicațiilor în cloud.

Runda de investiții a fost condusă de Notion Capital

Runda de investiții a fost condusă de Notion Capital, iar printre participanți s-au numărat Seedcamp, GapMinder BV și alții. Cyscale a fost înființată la Cluj în 2019 și este o companie care se ocupă cu dezvoltarea de soluții software pentru protecția datelor stocate în cloud și cu efectuarea analizelor de risc a datelor. Fondatorii sunt Manuela Țicudean, Ovidiu Cical și Andrei Milaș.

La doar trei ani de la înființare, Cyscale a obținut trei runde importante de finanțare. Dezvoltarea companiei a debutat cu Techcelerator, iar startup-ul a atras finanțări de 100.000 de euro în 2019 și 350.000 de euro în 2021 din partea GapMinder BV, respectiv prin SeedBlink.

Ovidiu Cical, CEO și cofondator Cyscale, a menționat faptul că prin această rundă de finanțare se dorește dezvoltarea echipei în România și pe plan internațional, în Marea Britanie. De altfel, CEO-ul Cyscale și-a exprimat dorința de a face noi recrutări în cadrul companei, astfel încât echipa să fie fomată din 25 de persoane pe zona de engineering și alte 10 în diferite funcții.

Startup-ul Cyscale vrea să fie prezent la nivel global

Obiectivul companiei este să se extindă la nivel global în următorii trei ani și să aibă o echipă mai mare de 250 de persoane. La momentul actual, startup-ul are 15 angajați și utilizatori sau companii partenere din România, Marea Britanie, SUA, Germania etc.

Pentru a atinge prezența globală dorită, compania trebuie să facă investiții în direcția unui produs self-served și self-serviced, după cum menționează Ovidiu Cical, în ideea de îmbunătățire a experienței clientului. Extinderea pe plan global nu este simplă, iar acest proces necesită o echipă formată din oameni specializați și pe alte departamente, nu numai pe cel tehnic. Cyscale recrutează manageri și experți în marketing și vânzări în Marea Britanie și programatori Go și ReactJS.

Portofoliul de clienți al startup-ului este format în mare parte de companii fintech ce utilizează tehnologii operate din cloud. Anul acesta și în 2023, compania se axează pe o dezvoltare accelerată și vrea să își extindă portofoliul de clienți, în care să existe peste 100 de companii.

Înțelegerea în context a riscurilor este necesară pentru gestionarea lor

Manuela Țicudean, cofondator Cyscale, precizează faptul că este necesară o înțelegere în context a riscurilor în domeniul securității cibernetice, fiind singura variantă prin care amenințările care vizează companiile și viața pot fi gestionate.

Kamil Mieczakowski, director al Notion Capital și-a exprimat la rândul său bucuria cu privire la colaborarea cu echipa Cyscale, despre care consideră că dezvoltă cea mai convingătoare platformă de control și vizibilitate în cloud pentru companiile moderne. În comunitatea de securitate cibernetică, clujenii de la Cyscale sunt foarte apreciați, lucru pe care îl subliniază Carlos Eduardo Espinal, managing partner Seedcamp.

Și Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder BV, și-a manifestat bucuria de a investi din nou în dezvoltarea Cyscale și a menționat faptul că echipa startup-ului i-a atras atenția încă de la programul Techcelerator.

În 2020, printre câștigătorii acceleratorului BCR-InnovX a fost și Cyscale, care a primit titlul de ”Best Technology Startup 2020”. Startup-ul a plecat la drum cu obiectivul de a deveni cea mai mare companie de cloud security din Europa.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.