VoxiKids

Un startup românesc care a dezvoltat o platformă pentru digitalizarea și integrarea serviciilor de logopedie atrage o investiție importantă de la Ruxandra Muys-Stoian, angel investor și cofondatoare a WIT Angels Club, din Silicon Valley. Valoarea investiției de tip bridge atrasă de startup-ul VoxiKids se ridică la 100.000 euro.

Startup-ul a fost fondat de AnaMaria Onică și Cristian Băița, cu susținerea mai multor investitori, printre care Gapminder VC și Smart Impact Capital. Platforma dezvoltată de VoxiKids își propune să accelereze recuperarea copiilor cu deficiențe de vorbire. Startup-ul a cunoscut o evoluție impresionantă, de la o aplicație de mobil la o clinică digitală – adresată inclusiv pieței globale – iar anul trecut a mai ridicat o finanțare prin SeedBlink.

Sănătatea și educația copiilor, prioritățile startup-ului VoxiKids

După cum a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder, viitorul trimite cu gândul la copii și implicit la sănătatea și educația acestora, două aspecte pe care startup-ul VoxiKids le combină în servicii care pot contribui la eficientizarea și accelerarea recuperării copiilor care au nevoie de terapie logopedică. Pe lângă faptul că domeniul medical este unul atractiv pentru investitori, dincolo de business există o misiune dedicată copiilor și specialiștilor în logopedie, care se adresează pieței globale.

VoxiKids, două produse dedicate logopediei

În echipa startup-ului există antreprenori, ingineri IT și logopezi, iar produsele din portofoliul VoxiKids sunt dedicate logopediei. Este vorba de aplicația mobilă VoxiKids, care pune la dispoziția utilizatorilor exerciții logopedice interactive, astfel încât copiii să poată exersa limbajul prin jocuri educative. Celălalt produs al startup-ului este VoxiClinic, prima clinică digitală dedicată limbajului, prin intermediul căreia se pot organiza ședințe de terapie logopedică online sau în cabinet. Ședințele de logopedie se adresează în egală măsură școlilor și grădinițelor.

Ruxandra Muys-Stoian a menționat că își dorește să ofere sprijin inițiativelor care au un impact pozitiv și care fac lumea mai bună. De altfel, subliniază importanța startup-urilor cu echipe variate, din care fac parte și femei. În ceea ce privește zona de interes profesional a cofondatoarei WIT Angels Club, health-tech se află la intersecția dintre studiile medicale ale acesteia și experiența digitală dobândită în ultimii ani.

VoxiClinic, produs de telemedicină unic pe piața din Europa

Platforma online VoxiClinic a fost lansată anul trecut, în 2021, reunind specialiști în domeniul logopediei, părinți și copii. Clinica digitală pune la dispoziția specialiștilor toate resursele de care au nevoie pentru buna desfășurare a sesiunilor de terapie logopedică, fie că se aleg ședințe online sau fizice, în cabinet.

Prin platforma VoxiClinic au fost susținute mai mult de 5.000 de ședințe de terapie logopedică online numai anul trecut, după lansarea care a avut loc în ianuarie 2021. Printre facilitățile integrate de VoxiClinic se numără posibilitatea de a crea propriile exerciții digitale, întocmirea fișelor pentru pacienți și gestionarea acestora, dar și un modul dedicat programărilor. La momentul actual, peste 50 de cabinete private utilizează platforma.

Extinderea rețelei de cabinete private și integrarea unor soluții AI, obiectivele anului 2022

În acest an, printre obiectivele startup-ului se numără extinderea rețelei de cabinete private și integrarea unor soluții de inteligență artificială. Finanțarea atrasă va fi utilizată pentru progres pe zona de vânzări, comunicare și marketing.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.