Studiu Deloitte: companiile private vor resimți efectele pandemiei și în următorii ani

Ultimul studiu Deloitte Private Survey a arătat că antreprenorii din toate colțurile lumii sunt de părere că efectele pandemiei se vor resimți inclusiv în anii următori. Aceștia s-au arătat îngrijorați cu privire la impactul pandemiei asupra cererii de produse și servicii și despre o serie de riscuri referitoare la potențialele atacuri cibernetice și la creșterea competiției. Alte îngrijorări ale antreprenorilor sunt strâns legate de lanțurile de aprovizionare, de resursele umane, de livrare, de majorarea costurilor energiei și materiilor prime. La studiul Deloitte au participat 2.750 companii private de pe tot globul.

Antreprenorii sunt mai prudenți când vine vorba de noi angajări

Majoritatea companiilor care au participat la studiul Deloitte consideră că productivitatea, veniturile și profitul vor crește, însă când vine vorba de noi angajări, antreprenorii se arată mai degrabă precauți. 11% dintre companiile participante la studiu au declarat că iau în calcul creșterea personalului, în vreme ce 8% se așteaptă la o scădere a numărului de angajați.

71% dintre respondenți consideră că reziliența organizației este puternic influențată de schimbările care au intervenit în modul de lucru, forța de muncă și per ansamblu, la locul de muncă. 20% dintre companiile participante au declarat că și-au transformat complet modul de lucru. Angajatorii se concentrează acum pe regândirea organizației și pe creșterea flexibilității, ceea ce îi va ajuta să obțină rezultate favorabile chiar și cu echipe mai mici.

Transformarea digitală a devenit o prioritate pentru companii

Odată cu debutul pandemiei, antreprenorii au făcut eforturi mari pentru transformarea modului de lucru și pentru a accelera demersul de digitalizare. O mare parte dintre respondenții studiului au precizat că fondurile venite din partea guvernelor au contribuit la combaterea efectelor pandemiei asupra economiei și au reprezentat o formă de sprijin de care companiile vor avea nevoie în continuare pentru o perioadă, astfel încât să faciliteze creșterea economică.

70% dintre companii și-au intensificat eforturile pentru a accelera transformarea digitală în contextul pandemiei. O parte dintre companiile private au inițiat procesul de digitalizare încă de dinainte de pandemie, însă mai mult de jumătate dintre acestea l-au demarat ca răspuns în fața crizei generate de pandemie.

Companiile private au de gând să investească în mai multe sectoare tehnologice, printre care securitatea cibernetică, sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții, inteligență artificială, automatizarea proceselor de afaceri. Antreprenorii și echipele de top management sunt convinși că investițiile în ariile tehnologice vor aduce multiple avantaje companiilor, atât în ceea ce privește relația cu clienții, cât și volumul de vânzări și sporirea capacității de reducere a unor costuri.

Mai multe companii prioritizează acum sustenabilitatea

În contextul generat de pandemia de coronavirus, companiile și-au stabilit obiective care depășesc granița profiturilor. Definirea unor astfel de obiective a devenit prioritară pentru succesul și reziliența organizațională, mai ales în condițiile actuale. Două treimi dintre companiile care au participat la studiul Deloitte s-au arătat interesate de subiectul sustenabilității și reducerii emisiilor de carbon.

O treime dintre companii consideră că factorii ESG (factori de mediu, sociali și de guvernanță) constituie o zonă de risc scăzut pentru anul care urmează, în vreme ce 14% nu văd niciun risc asociat.

La studiu au participat proprietari și echipe de top management din rândul a 2.750 de companii private din 33 țări. Veniturile anuale ale acestor companii se situează între 10 milioane și 1 miliard de dolari, având un portofoliu de active în diverse industrii (mass media și comunicații, energie, sănătate, tehnologie etc.)

StartingUP.ro

Articole pe aceeași temă

Evoluția pieței de muncă și impactul asupra afacerilor mici

Schimbările din piața de muncă din România continuă să influențeze în mod semnificativ modul în care funcționează afacerile mici. Antreprenorii se confruntă cu provocări, dar și cu oportunități, într-un context…

Citește

Ghid pentru planificarea financiară a afacerii tale în contextul economic actual

Planificarea financiară reprezintă un aspect esențial pentru succesul oricărei afaceri, mai ales într-un context economic volatil. În 2024, antreprenorii din România trebuie să acorde o atenție deosebită strategiilor financiare pentru…

Citește

Te-ar mai putea interesa

Cum să alegi cel mai bun UPS pentru afacerea ta: 5 recomandări practice

  • December 13, 2024
Cum să alegi cel mai bun UPS pentru afacerea ta: 5 recomandări practice

Cum să-ți diversifici sursele de venit cu ajutorul criptomonedelor

  • December 13, 2024
Cum să-ți diversifici sursele de venit cu ajutorul criptomonedelor

Evoluția pieței de muncă și impactul asupra afacerilor mici

  • December 12, 2024
Evoluția pieței de muncă și impactul asupra afacerilor mici

Top 6 telefoane pentru antreprenori: performanță și fiabilitate

  • December 11, 2024
Top 6 telefoane pentru antreprenori: performanță și fiabilitate

Ghid pentru reducerea taxelor și impozitelor în mod legal

  • December 11, 2024
Ghid pentru reducerea taxelor și impozitelor în mod legal

Metode de promovare eficiente pentru startup-uri în mediul digital

  • December 10, 2024
Metode de promovare eficiente pentru startup-uri în mediul digital