credite cloud

Potrivit anunțului făcut de Dan Oros, Head of Marketing la Google România, startup-urile tech au oportunitatea de a se înscrie la programul Google for Startups Cloud. În cadrul acestui program, antreprenorii din zona tech au ocazia să obțină credite cloud în valoare de până la 200.000 de dolari pentru o perioadă de doi ani. Pe lângă sprijinul în credite, pot beneficia inclusiv de suport extins pe zona tehnică și de business.

Runda de serie A va acoperi primul an de utilizare Google Cloud

Prin runda de serie A, startup-urile susținute de investitori vor beneficia de acoperire pentru primul an de utilizare a Google Cloud, valoarea creditelor ridicându-se până la 100.000 de dolari. Datorită acoperirii creditelor pentru utilizare, startup-urile vor putea să construiască proiecte pe Google Cloud fără a fi nevoie să plătească.

Așa cum a subliniat Google, acest lucru le va permite antreprenorilor să se concentreze pe inovație, creștere și pe atragerea clienților. De asemenea, Google precizează că în al doilea an al programului acoperirea costurilor de utilizare a Google Cloud va fi de 20%, cu o valoare a creditului suplimentar de până la 100.000 de dolari. Acest program este dedicat startup-urilor tech, inclusiv celor din România. Prin această inițiativă, antreprenorii vizați pot obține mai ușor acces la mentori, produse și bune practici Google.

Condiții de eligibilitate

Google pune la dispoziția antreprenorilor un ghid complet cu privire la specificul programului, la beneficiile obținute și inclusiv la condițiile de eligibilitate. Printre altele, startup-urile care vor să aplice la programul Google for Startups Cloud trebuie să se afle într-un teritoriu acoperit de Google Cloud, să aibă un website al companiei disponibil public și alte condiții care pot fi consultate aici.

De altfel, la program nu pot participa instituțiile de învățământ și entitățile guvernamentale, între altele. Nici companiile care minează criptomonede sau companiile care distribuie tokene în contradicție cu instrucțiunile de reglementare din jurisdicția aferentă nu sunt eligibile să aplice la Google for Startups Cloud.

Cu toate acestea, Google menționează că startup-urile care nu sunt eligibile pentru acest program au în continuare șansa de a obține credite Google Cloud în valoare de 300 de dolari prin perioada de încercare gratuită a Google Cloud.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.