supravegherea pieței produselor alimentare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că va efectua controale în perioada următoare pentru supravegherea pieței produselor alimentare. Astfel, vor fi verificate unități fast-food, restaurante cu autoservire, pizzerii, terase, rotiserii, braserii și berării. Scopul acestor controale este de a verifica respectarea normelor privind siguranța alimentară, calitatea produselor și informarea corectă a consumatorilor.

Controale la fast-food-uri și restaurante

ANPC va verifica fast-food-urile și restaurantele cu autoservire pentru a se asigura că acestea respectă normele privind igiena și siguranța alimentară. De asemenea, se va verifica modul în care acestea informează consumatorii cu privire la ingredientele folosite în prepararea produselor și la alergeni.

Controale la pizzerii și terase

Pizzeriile și terasele vor fi verificate pentru a se asigura că produsele comercializate respectă normele privind calitatea și siguranța alimentară. De asemenea, se va verifica modul în care acestea informează consumatorii cu privire la ingredientele folosite în prepararea produselor și la alergeni.

Controale la rotiserii, braserii și berării

Rotiseriile, braseriile și berăriile vor fi verificate pentru a se asigura că produsele comercializate respectă normele privind calitatea și siguranța alimentară. De asemenea, se va verifica modul în care acestea informează consumatorii cu privire la ingredientele folosite în prepararea produselor și la alergeni.

Concluzii

Controalele anunțate de ANPC sunt necesare pentru a proteja sănătatea consumatorilor și pentru a asigura respectarea normelor privind siguranța alimentară și calitatea produselor. Este important ca unitățile verificate să respecte aceste norme și să informeze corect consumatorii cu privire la produsele comercializate.

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.