Credite bancare fără dobânzi și comisioane

Agricultorii români vor putea contracta împrumuturi de la bănci fără să plătească dobândă și alte comisioane, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru participanții la Târgul producătorilor „Toamna buzoiană”. Măsura face parte dintr-un act normativ, Ordonanța Guvernului 99, care vizează sprijin pentru toate categoriile de fermieri, atât producătorii de cereale și materie primă, cât și procesatorii. Aceștia vor putea împrumuta sumele de care au nevoie pentru întreprinderea cu profil agricol fără a plăti comisionul de risc sau comisionul de administrare şi nici dobânzile la creditul respectiv.

„Iată, iau un credit practic fără costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza în România fiecare dintre fermieri ceea ce îşi propune, înţelegând aici şi planul de cultură, activitatea concretă în /câmpuri/ şi în zootehnie. Sunt măsuri care mizează pe toţi producătorii, toţi fermierii, ştiindu-se necazurile prin care au trecut în perioada aceasta de secetă pedologică”, a precizat Petre Daea, citat de Rador.

2022 a fost un an dificil pentru fermierii români, ale căror culturi au fost afectate de secetă. S-au înregistrat pierderi atât la culturile semănate în toamna trecută, cât și la cele însămânțate în primăvară. La data de 16 septembrie, suprafața totală afectată de secetă comunicată de agricultori era de 588.267 de hectare la nivelul a 38 de județe, potrivit agrointeligenta.ro.

close

Vrei să rămâi informat?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi știri noi, doar o dată pe săptămână, direct pe email.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.